Par ko nezina “līdakastes” neuzmanīgie saimnieki

Sansevjēras zieds ir tik daudzpusīgs un neparasts augs. Tam ir daudz nosaukumu, jo katrā valstī sansevjēra tiek saukta savā veidā.

Piemēram, nosaukumi “līdakaste” vai “vīramātes mēle” mums ir labi zināmi, taču Turcijā to sauc par “pašā zobenu” lapu ārējās līdzības dēļ ar turku muižnieku aizsardzības ieroci.

Ķīnieši sansevjēru dēvē par “tīģera orhidejas asti”, bet japāņi par “tīģera asti”. Bet kā pareizi kopt sansevjēru, lai tā ilgu laiku priecētu aci?

Sansevjēra nāk no karstās Āfrikas, tāpēc viņai patīk saules gaisma un kvalitatīva laistīšana. Vasarā šāds augs lieliski jutīsies uz balkona. Ja jūs pareizi kopjat augu, tad vasaras periodā sansevjēra var arī ziedēt.

Auga sliktā aura ir mīts

Vispirms ir vērts saprast vispāratzīto uzskatu, ka sansevjēra piesaista mājā negatīvu enerģiju. Tā nav taisnība, jo, ja cilvēkiem ir noteikts strīdu iemeslu saraksts, tad kaut kāds zieds noteikti būs beidzamajā vietā.

Lasi arī: Kā rūpēties par vasaras karalienēm lilijām, lai tās ziedētu ne tikai šogad, bet arī nākamgad

Lasi arī: 5 brīnumi, kas notiks tavā dzīvē, kad pārstāsi ēst cukuru. Fantastiski!

Pazīmes, kas saistītas ar šo augu, ir pretrunīgas. Piemēram, tiek uzskatīts, ka sansevjēra spēj saķildot jaunlaulātos, ja zieds stāv guļamistabā. Bet, no otras puses, smailās lapas tiek uzskatītas par sava veida “zibens novedēju” sliktai enerģijai mājā.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment